Waarde auto

De waarde auto, want het kan natuurlijk voorkomen, dat je wilt weten wat de waarde van je auto is, bijvoorbeeld omdat je het voertuig wilt verkopen of inruilen.

Waarde AutoHet kan natuurlijk ook zo zijn, dat je simpel wilt weten, wat de tweedehands auto waard is, die je bij een handelaar of dealer hebt zien staan.

Maar er zijn ook mensen die met waarde auto de dagwaarde bedoelen. Bijvoorbeeld als er een ongeluk gebeurt is, en je wilt weten wat de auto nog waard is voor de verzekering.

De waarde auto is dus een verzameling van verschillende begrippen, zoals dagwaarde, verkoopwaarde en inruilwaarde, en hoe gek het misschien ook klinkt, de hoogte van het bedrag, verschilt per soort waarde.

Wat is de waarde auto

En dat komt niet zo zeer omdat hetzelfde voertuig ineens meer of minder waard is. Het heeft namelijk meer met andere factoren te maken.

Neem nu de inruilwaarde, vaak hoger dan de dagwaarde, want je ruilt een auto in, en koopt gelijk een andere terug. De dealer of handelaar wil je daarvoor best wel belonen, en biedt misschien iets meer dan de dagwaarde.

Ook de verkoopwaarde kan hoger liggen, zeker als een dealer of handelaar de verkoper is. Hij moet immers ook iets verdienen.

De waarde auto, hangt dus van veel factoren af, althans de hoogte van de waarde auto.

Het beste dat je dan ook kunt doen, als je de waarde auto wilt weten, is om het voertuig gewoon te laten taxeren. Alleen dan weet je zeker wat de auto waard is.

Dat kan je natuurlijk bij een gespecialiseerd bedrijf doen, maar je kunt ook in de diverse koerslijsten kijken, waarvan de waarden vrij nauwkeurig zijn, en er zijn zelfs websites waar je tegenwoordig online de waarde auto kunt laten berekenen.

En ook daar zijn de gegeven waarden vrij nauwkeurig.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en is de belangrijkste bijdrager aan sites als alpelino.com en tirolinfo.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...