Vrijwaringsbewijs

Het vrijwaringsbewijs, is eigenlijk niets meer of minder, dan het bewijs dat je het betreffende voertuig hebt verkocht.

VrijwaringsbewijsJe krijgt, tenminste als alles klopt, het vrijwaringsbewijs dan ook van de koper, bij verkoop van een auto, of een andere gemotoriseerd voertuig.

Het vrijwaringsbewijs vrijwaard je dus voor boetes en schade, die zijn ontstaan of veroorzaakt nadat je de auto hebt verkocht.

Dat is eigenlijk puur voor bescherming van je eigen belangen, en is dan ook een enorm belangrijk document, dat je tegenwoordig niet alleen in papieren vorm kunt krijgen, maar ook digitaal.

Het belangrijke vrijwaringsbewijs

Zie je er niet op toe, dat je bij verkoop een vrijwaringsbewijs krijgt, dan kan dat soms een erg vervelende kwestie worden.

Stel je eens voor dat de nieuwe eigenaar de auto niet op zijn of haar naam laat zetten, en je hebt dus geen vrijwaringsbewijs gekregen.

Er wordt geen wegenbelasting betaald, geen verzekering afgesloten, en de nieuwe eigenaar wil zich ook liever niet aan de snelheid en andere wegregels houden, en durft ook wel door rood te rijden.

De bekeuringen, de aanslagen voor de wegenbelasting, en de verzoeken tot betalen van de opgelopen schades, rollen allemaal in jouw brievenbus.

Dit klinkt misschien ver gezocht, maar helaas komen deze gevallen en verhalen wel degelijk af en toe voor.

Bewijs in zo’n geval maar eens dat je er niets mee van doen hebt, dat is haast onmogelijk.

Tenzij je een vrijwaringsbewijs hebt, hetzij op papier, hetzij digitaal.

Daarmee bewijs je heel simpel dat het voertuig verkocht is, en je bent dan ook niet verantwoordelijk voor de schadegevallen, de boetes, en de wegenbelasting.

Het is dan ook enorm belangrijk om het vrijwaringsbewijs erg goed te bewaren, en als je een digitaal bewijs krijgt, dit ook uit te printen, en ook niet te verwijderen van de laptop of computer.

Je kunt het helaas immers altijd nog nodig hebben!

Ga je een auto verkopen, zorg dan ook altijd dat je van de koper het vrijwaringsbewijs krijgt.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en is de belangrijkste bijdrager aan sites als alpelino.com en tirolinfo.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...