Tweedehands auto zoeken

Met enige regelmaat duikt in onze mail de vraag op, “waar kun je het beste kijken naar een tweedehands auto?”. Dat is op zich natuurlijk erg makkelijk te beantwoorden, maar er zijn veel variaties mogelijk.

AutobladenHet ligt er ook een beetje aan wat je precies zoekt. Zoek je gewoon een andere auto, waarbij het merk of type niet zo heel veel uitmaakt, dan kun je natuurlijk het allerbeste eerst lokaal gaan kijken. Kijk eens bij en plaatselijke dealers en handelaars. Vaak zul je in dat geval wel een leuke auto zien staan, en als je een beetje kunt onderhandelen, dan kun je ook een leuke prijs bedingen. En zo kun je een bijzonder leuke auto op de kop tikken.

Wat anders wordt het als je een bepaald merk en / of type wilt hebben.

Heb je een beetje mazzel dan woon je in een dorp of stad waar toevalligerwijs een dealer van dat bepaalde merk zit. Wellicht heeft deze net zo’n type staan, die bij hem is ingeruild op een andere auto.

Ook een plaatselijke handelaar kan toevallig dat merk en type hebben staan. Over het algemeen is echter onze ervaring dat dat meestal niet het geval is, en dat je dus wat verder moet gaan zoeken dan je neus lang is.

Dat kun je natuurlijk allereerst eens doen op marktplaats.nl of bij speurders.nl, maar er is nog een mogelijkheid, en die wordt vaak onderschat, maar geeft meestal de beste mogelijkheden om de juiste tweedehands auto te kunnen vinden.

De autobladen

Die goede mogelijkheid zijn de vele diverse autobladen en tijdschriften die Nederland rijk is.

Daarin worden vaak vanuit het hele land advertenties geplaatst, van verschillende tweedehands auto’s.

Ben je daarbij een echte autofanaat, en dat lijkt helemaal niet zo raar als je een tweedehands auto zoekt van een bepaald merk of type, dan is een abonnement op een dergelijk autoblad nooit weggegooid geld. Je zult er immers met veel plezier in lezen en kijken.

Er is echter nog een mogelijkheid, als je alleen maar tijdelijk wilt zoeken, alleen omdat je die speciale tweedehands auto zoekt.

Sluit gewoon een proefabonnement af. Daarbij kun je voor een gering bedrag een aantal weken zoeken in het betreffende autoblad. En wil je het proefabonnement niet verlengen, dan doe je dat gewoon niet, hoewel dat natuurlijk altijd mogelijk is.

Op deze manier kun je naar de door jou gewenste auto zoeken.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en is de belangrijkste bijdrager aan sites als alpelino.com en tirolinfo.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...