Kenteken Schorsen

Het kenteken schorsen, als je jouw auto tijdelijk eventjes niet wilt of kunt gebruiken.

Kenteken SchorsenEr kunnen natuurlijk altijd momenten zijn, dan staat de auto voor de deur, op de oprit, of in de garage, terwijl je het voertuig gedurende een aantal weken of maanden in het geheel niet gebruikt.

De wegenbelasting, en natuurlijk ook de autoverzekering, lopen gewoon door, de rekeningen komen nog steeds in de brienvenbus, en dus betaal je voor verschillende dingen, terwijl de auto niet gebruikt wordt.

Dat is dan ook een beetje zonde van het geld, en in een dergelijke geval kan je beter even de moeite nemen voor het kenteken schorsen.

Goedkoper uit met kenteken schorsen

Laat je het kenteken schorsen, kan je namelijk ook de autoverzekering tijdelijk laten stoppen, en ook de wegenbelasting, althans de rekeningen blijven gedurende de periode dat het kenteken geschorst is, uit.

En dat is vanzelfsprekend goedkoper dan alles op z’n beloop laten. Daarom moet je gewoon even het kenteken schorsen. En dat kost veel minder moeite dan je misschien zou denken.

Het kenteken schorsen, dat kan je namelijk gewoon online doen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Daarvoor heb je overigens wel je DigiD nodig.

Ga gewoon naar de RDW, en klik op “Schorsen aanvragen of verlengen”. Log in met je DigiD, vul de gevraagde gegevens in, en betaal de kosten met iDeal, want je moet voor een kenteken schorsen wel 24 of 73 Euro betalen, afhankelijk van het tarief, en vervolgens wordt in het kentekenregister bij jouw kenteken vermeld dat het kenteken geschorst is.

Je krijgt vervolgens een email met de bevestiging, waarin ook de einddatum van het kenteken schorsen staat.

Natuurlijk moet je wel het kentekenbewijs of de kentekencard en de tenaamstellingscode goed bewaren, want zodra de schorsing weer voorbij is, heb je die weer nodig om te kunnen rijden, en je krijgt niet zomaar een ander kentekenbewijs.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en is de belangrijkste bijdrager aan sites als alpelino.com en tirolinfo.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...