Bijtelling

De bijtelling is een fenomeen, waar je mee te maken krijgt als je met een zakelijke auto, ook privé gaat rijden.

Vanzelfsprekend is een zakelijke auto in veel gevallen noodzakelijk, simpelweg omdat je voor je werk of eigen zaak regematig op de weg zit.

Het zou immers ondoenlijk zijn, en best wel duur, als je zakelijk zou gaan rijden met je privé auto.

De bijtelling

Bij een zakelijke auto, tenminste als je deze ook privé gebruikt, heb je volgens de belastingdienst een voordeel.

Je maakt immers gebruik van een voorwerp, zonder daarvoor te betalen, alhans, zo wordt gesuggereerd.

Dit voordeel ligt ergens tussen de 4% en 25%, afhankelijk van onder andere de millieuvriendelijkheid van het voertuig, of liever gezegd de hoeveelheid uitstoot CO2.

Als je dus een zakelijke auto gebruikt, die zuiniger is, en dus minder uitstoot CO2 heeft, is de bijtelling lager.

Overigens is deze regel sinds begin 2014 wel verder aangescherpd, want de 0% bijtelling voor electrische auto’s is afgeschaft.

Rij je in een jaar tijd, minder dan 500 kilometer voor privë gebruik, dan hoef je geen bijtelling te betalen.

Je moet dat natuurlijk wel kunnen bewijzen, dus een kilometerregistratie is zeker geen overbodige luxe.

Overigens, rij je niet privé met een zakelijke auto, moet je dat tegenwoordig vaak ook kunnen bewijzen!

Normaliter zal de werkgever het voordeel van het privëgebruik berekenen, over de catalogusprijs van de zakelijke auto, en dit natuurlijk moeten doorgeven aan de belastingdienst.

Spreek je met de werkgever af, dat je aan de werkgever een bijdrage betaald voor het privé gebruiken van de zakelijke auto, dan wordt deze eigen bijdrage vanzelfsprekend van de bijtelling afgetrokken.

Het restant van de bijtelling, of als je geen eigen bijdrage aan de werkgever betaald, de gehele bijtelling, wordt als het ware opgeteld bij je inkomen, en daarover moet je dan ook inkomstenbelasting betalen.

Natuurlijk willen we allemaal een grote auto rijden, maar met deze regels, kan een zuinig voertuig dus wel eens veel voordeliger zijn.

Grote voertuigen zijn immers vaak ook minder zuinig, en hebben meer uitstoot CO2. Dat wil dan ook zeggen, dat je eerder 25% mag gaan bijtellen, en dat kan natuurlijk erg veel zijn.

Een zuiniger voertuig, komt eerder bij slechts 4% bij te tellen, en dan is het te betalen extra bedrag aan inkomstenbelasting al een behoorlijk stuk lager.

De hoogte van de bijtelling, kan je overigens heel makkelijk berekenen.

Dit kan je vanzelfsprekend zelf doen, maar ook heel erg gemakkelijk online.

Overigens, en dat is natuurlijk vooral van belang als je een tweedehands auto wilt kopen, met de kenteken check kan je ook de uitstootgegevens bekijken van iedere auto.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en is de belangrijkste bijdrager aan sites als alpelino.com en tirolinfo.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...