Bedrijfsauto

Een bedrijfsauto, dan denk je toch meestal meteen aan een bestelbusje, of een vrachtwagen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

In principe zijn alle voertuigen die op naam van een bedrijf staan, een bedrijfswagen, of een bedrijfsauto. Dat kan dus net zo goed een personenauto zijn.

Zeker als je met dergelijke auto’s veel op de weg zit, kan het, het overwegen waard zijn, om een dergelijk voertuig op naam van het bedrijf te zetten, of een nieuwe te kopen in de vorm van een bedrijfsauto.

Voordelen Bedrijfsauto

In een dergelijk geval, we bedoelen veel kilometers voor het werk rijden, neemt namelijk de waarde van je eigen auto toch wel snel af, en dat krijg je misschien deels wel gecompenseerd, maar toch.

Zakelijk rijden in een privé auto, is toch veel minder gunstig, dan rijden in een bedrijfsauto.

Bij een bedrijfsauto kan je namelijk zonder morren van de belastingdienst, alle kosten aftrekken. Fiscaal gezien dus een enorm gunstige oplossing.

Daarentegen, als je met een bedrijfsauto ook privé gaat rijden, dan krijg je wel te maken met de bijtelling, waardoor de inkomstenbelasting die je moet betalen, omhoog kan gaan.

Daarom is de allermooiste oplossing zowel een privë auto, als een bedrijfsauto.

Je kunt daarmee zakelijk en privé rijden voor de volle 100% uit elkaar houden, en je kunt dus van de voordelen genieten bij beide type voertuigen.

Eén van die grote voordelen, is het contact met de belastingdienst, want dat is er eigenlijk niet. Geen bijtelling, geen kilometerregistratie, en dus ook geen rompslomp.

En dat terwijl je de kosten voor de bedrijfsauto gewoon als kosten kunt opvoeren in de administratie van het bedrijf.

Bovendien, maar dat kan natuurlijk bijzaak zijn, hoewel we het niet denken, je kunt natuurlijk een echt representatieve bedrijfauto kopen.

En de trend is natuurlijk de veel meer zuinige nieuwe auto’s, die de laatste maanden steeds meer op de markt komen, en waarmee je geruisloos naar je klanten kunt gaan.

Meer informatie omtrent de bedrijfsauto, krijg je natuurlijk bij de belastingdienst.

Want, en dat zou eigenlijk voor alles moeten gelden, voordat je een bedrijfsauto gaat kopen, je altijd eerst goed laten informeren over voor- en nadelen.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en is de belangrijkste bijdrager aan sites als alpelino.com en tirolinfo.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...