Automerken

Automerken, daarvan zijn er tegenwoordig meer dan 1.000 verschillende op de markt, met ook weer vele honderden types en modellen. Binnen al deze automerken, types en modellen, bestaat enorm veel verscheidenheid, in zaken als kleur, specificaties, en natuurlijk ook in de prijs die voor het betreffende voertuig gevraagd wordt.

FerrariNatuurlijk zijn er diverse automerken, die de doorsnee Nederlander, niet zo één, twee, drie voor de voordeur zou zetten, en dan bedoelen we met name de erg dure automerken, maar vergis je niet, ook de extreem goedkope automerken worden bij ons nagenoeg niet, of helemaal niet verkocht.

De eerste groep wordt natuurlijk nauwelijks verkocht, omdat er bijna niemand is die een miljoen of meer, of enkele honderdduizenden Euro’s kan betalen voor een auto.

De tweede groep wordt nauwelijks verkocht, omdat bij de erg goedkope automerken, er vaak toch wel bezuinigd is op bijvoorbeeld de uitrusting, of nog veel erger, op de verkeersveiligheid.

Honderden automerken

Door de grote hoeveelheden automerken, weten veel mensen ook niet welk merk ze willen kopen. Het zijn er haast te veel.

En was het vroeger nog zo dat er een duidelijk verschil was tussen de verschillende automerken, de types en de modellen, qua uitvoering, onderhoudskosten en zo verder, vandaag de dag is dat verschil veel kleiner.

Let maar eens op, hoeveel overeenkomsten de moderne en veel verkochte automerken aan de buitenkant al laten zien, en hoeveel snufjes er tegenwoordig in bijna alle auto’s zitten.

En misschien sta ook jij wel eens in de file, wie doet dat overigens niet, en dan moet je ook maar eens om je heen kijken.

Kijk maar eens hoeveel Opels er staan, hoeveel Volkswagens, en meer van dat soort merken, waar haast iedereen in lijkt te rijden.

Vandaar misschien, dat er steeds meer bijzondere auto’s verkocht worden, en dus ook oudere auto’s van bijzondere automerken.

Kijk, nieuw is een Porsche, een Maybach of een Ferarri misschien niet te betalen, maar als dergelijke automerken wat jaartjes oud zijn, en je wilt niet in de zogenoemde eenheidsworst rondrijden, dan kunnen dit al snel goede alternatieven zijn.

En dergelijke automerken hebben natuurlijk, mits de prijs voor het voertuig betaalbaar is, toch wel enkele mooie bijkomstigheden.

Al die mensen die je achterna kijken als je voorbij komt rijden, en je rijdt maar mooi in een Ferrari of Porsche.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en is de belangrijkste bijdrager aan sites als alpelino.com en tirolinfo.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...