Auto kopen

Een auto kopen gaat misschien niet zo gemakkelijk als iedereen denkt. Je moet vanzelfsprekend, afhankelijk of je een nieuwe auto kopen wilt, of een gebruikte, beschikken over de nodige financiën, en ook als je een mooie wagen hebt zien staan, kunnen daar toch allerlei haken en ogen aanzitten.

Ga je een auto kopen, dan moet je allereerst bekijken of je genoeg geld hebt. Ga je een tweedehandsje kopen, dan zal dat meestal niet zo’n erg groot probleem zijn. Vaak echter wel als je een nieuwe auto wilt kopen.

Dan moet je meestal geld lenen, en daar begint de zoektocht al. De meeste dealers hebben erg mooie aanbiedingen, maar toch kan je meestal beter bij je eigen bank gaan lenen, hoewel die ook niet al te graag een lening verstrekken.

Maar meestal kom je er wel uit.

Een tweedehands auto kopen

Meestal is een tweedehands auto kopen dan ook veel problematischer, dan een nieuwe auto kopen.

En dan is het meestal nog niet eens het aankoopbedrag dat de moeilijkheden veroorzaakt, maar nu juist de technische toetand van de auto.

Want hoe kan je nu controleren of het betreffende voertuig goed onderhouden is, of de technische toestand goed is, en dus of dit voertuig wel de gevraagde prijs waard is.

Natuurlijk, als je zelf een beetje technisch onderlegd bent, je weet wat van motoren en dergelijke, dan kan je vaak wel zien of alles in orde is. Maar ben je dat niet, dan moet je de verkopende partij maar vertrouwen.

En het ligt er daarbij natuurlijk ook aan, of je bij een dealer een auto wilt kopen, bij een handelaar, of van een pariculier.

Maar, ook dat hoeft tegenwoordig helemaal niet zo’n groot probleem zijn, als je tenminste de tijd neemt om verder te kijken dan je neus lang is, en niet zonder te kijken de auto kopen gaat.

Helaas zijn er voldoende verhalen bekend dat de garantie spreekwoordelijk net tot de voordeur gaat, en dat het betreffende voertuig al binnen een paar weken, ja soms zelfs op de weg naar huis, de geest geeft.

En dan denk je bij jezelf, had ik nu maar verder gekeken.

En dat, is helemaal niet zo moeilijk. Je kunt de gratis kenteken check doen. Daar kan je al het één en ander uithalen.

En als je dat niet genoeg kunt vinden, en gelijk heb je, dan zijn er diverse bedrijven die wel even naar de auto willen kijken. Er zijn zelfs websites waar je dat online kunt doen.

Ga je een auto kopen, en vertrouw je het toch niet helemaal, laat de wagen dan gewoon taxeren, of geef een bedrijf de kans om het voertuig aan een test te onderwerpen.

En vanzelfsprekend kan je ook de http://www.kenteken-check.eu/kilometerstand-check/kilometerstand laten controleren, om er zeker van te zijn dat de teller niet werd terug gedraaid.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en is de belangrijkste bijdrager aan sites als alpelino.com en tirolinfo.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...